Cene ovaca u proseku porasle na nivou cele zemlje

ovce ovcarnik

Prosečna cena jaradi prošle nedelje beleži promene u odnosu na pretprošlu nedelju, navodi se u izveštaju Farmie.

Na nivou cele zemlje cena se smanjila i iznosila 191,4 rsd/kg, što je za 8,6 dinara po kilogramu niža cena. Najviša cena jaradi u prošloj nedelji izmerena je u Pirotu 220 rsd/kg, a najniža u Kraljevu 150 rsd/kg. 

Prosečna cena jagnjadi u Srbiji je u nedelji za nama je ostala relativno nepromenjena i iznosila je 281,7 rsd/kg. Najviša cena jagnjadi za prošlu nedelju izmerena je u Beogradu, Nišu, Pirotu, Vranju i Novom Sadu i iznosila je 300 rsd/kg, dok je najniža bila u Kraljevu 250 rsd/kg.

Na nivou cele Srbije prosečna cena koza beleži rast u odnosu na pretprošlu nedelju i iznosi 136,3 rsd/kg. Najviša cena koza za prošlu nedelju izmerena je u Loznici 150 rsd/kg, a najniža u Kragujevcu 125 rsd/kg.

Cene ovaca svih težina u nedelji za nama beleže promene u odnosu na pretprošlu nedelju. Na nivou cele zemlje prosečna cena je porasla za 3,6 dinara i sada iznosi 133,6 rsd/kg. Najviša cena ovaca za prošlu nedelju izmerena je u Obrenovcu 160 rsd/kg, dok je najniža bila u Somboru 100 rsd/kg.

Prosečna cena ovnova oko 30.000 dinara po grlu

Prosečne cena ovnova za priplod ne beleže promene u odnosu na pretprošlu nedelju. Prosečna cena na nivou cele zemlje je ostala je 30170 dinara po grlu. Najviša cena ovnova za priplod u prošloj nedelji izmerena je u Kragujevcu i to 40000 dinara po grlu, a najniža je bila u Čačku 20000 po grlu, navodi Farmia.

Na nivou Srbije prosečne cene šilježadi beleže promene na gore u odnosu na pretprošlu nedelju i iznose 192,5 rsd/kg u odnosu na pretprošlonedeljnih 190 rsd/kg.

Prosečna cena dviski se prošle nedelje na nivou cele Srbije povećala u odnosu na pretprošlu nedelju i iznosila je 166,7 rsd/kg, što predstavlja 6,7 dinara po kilogramu više.

cene ovaca i koza

* Cena ovaca i koza u Srbiji izmerene od 29. avgusta do 5. septembra 2016. godine
Izvor: www.farmia.rs, stočne pijace, klanice, STIPS

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede