Ekoplant obezbeđuje prirodne preparate iz Rusije

Težnja savremenog poljoprivrednika je da proizvede kvalitetan proizvod, a da proizvodni ciklus ne nanese štetu životnoj sredini i zdravlju ljudi.

Na tržištu postoje proizvodi koji mogu da zadovolje navedene kriterijume. 

Biostimulatori, tečna đubriva u helatnoj formi i tečno organomineralno đubrivo su ruski preparati čije prisustvo na našem tržištu obezbeđuje privredno društvo Ekoplant d.o.o. 

O proizvodima koji se mogu koristiti u svim oblastima biljne proizvodnje razgovarali smo sa Milošem Nedovićem, direktorom privrednog društva Ekoplant d.o.o. koje je osnovano 2010. godine.

Miloš Nedović (prvi s leva) sa saradnicima na sajmu VIVO

Zašto ste se odlučili za saradnju sa ruskom kompanijom NEST M?

Nedović: Privredno društvo Ekoplant d.o.o. je osnovano sa ciljem da zastupa rusku kompaniju NEST M na teritoriji Republike Srbije. Ideja ovе saradnje bazira se na poboljšavanju dostignutog nivoa kvaliteta i prinosa u svim oblastima biljne proizvodnje, ne nanoseći štetu životnoj sredini i zdravlju ljudi. Naša matična kompanija koja se bavi proizvodnjom, već više od 20 godina posluje na tržištu Ruske Federacije. Naši preparati su višestruko nagrađivani zlatnim medaljama i diplomama na mnogobrojnim izložbama, a u Ruskoj Federaciji smo za kvalitet naših proizvoda nagrađeni ordenom „Ekološki štit Rusije“. Takođe, naša matična kompanija nagrađivana je međunarodnim priznanjima za kvalitet i efektivnost preparata, nagradom „Evropski standard“ i nagradom Evropskog Indusrtijskog Kongresa za kvalitet. Saradnja sa ruskom kompanijom NEST M nije počela slučajno. Sto odsto vlasnik Ekoplanta je gospođa Natalija Nikolajevna Malevanaja, koja je takođe vlasnik i naše matične kompanije NEST M, a što je još važnije, tvorac ovih jedinstvenih preparata čijom se realizacijom na tržištu bavi Ekoplant. Dakle, Ekoplant je zvanični predstavnik kompanije NEST M na prostoru Balkana.

Koje proizvode nudite tržištu i kojim ciljnim grupama?

Nedović: U ponudi su tri grupe proizvoda: biostimulatori (Epin- Ekstra, Cirkon i Domocvet), zatim tečna đubriva u helatnoj formi (Ferovit, Citovit i Siliplant Univerzalni) i tečno organomineralno đubrivo (Ekofus). Naši proizvodi se mogu koristiti u svim oblastima biljne proizvodnje. Dakle, u ratarstvu, povrtarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu. Takođe, koriste se i u cvećarstvu, proizvodnji svih dekorativnih kultura, travnjaka i šampinjona.

U paleti proizvoda imate i organomineralno đubrivo?

Nedović: Ekofus je dobijen iz ekstrata alge Fucus vesiculosus i u sebi sadrži vitamine, jod, alginske kiseline, aminokiseline i druge korisne materije, pa se primenom EKOFUS®-a poboljšavaju nutritivne vrednosti plodova i prinos. Ekofus je namenjen, kao što sam i spomenuo, za sve oblasti biljne proizvodnje. Može se primeniti u svim fazama razvoja, a posebno povoljno deluje u cvetanju. Ekofus ima trojnu ulogu jer hrani biljke, podiže imunitet i „čisti“ biljke. Svi proizvođači koji hoće da dobiju zdrave proizvode mogu koristiti Ekofus. 

Da li poljoprivrednici mogu videti rezultate primene vaših proizvoda u proizvodnim uslovima, ogledima?

Nedović: Da, naravno. Naša matična kompanija postoji već 25 godina, a Ekoplant od 2010. godine, tako da posedujemo široku bazu rezultata primene naših preparata u proizvodnim uslovima na svim mogućim kulturama. Ove godine takođe imamo ogledna polja u Botošu, za sad sa ozimom pšenicom i belim lukom, a uskoro počinjemo i sa kukuruzom i suncokretom. Takođe imamo oglede u voćarstvu, cvećarstvu, proizvodnji rasada povrća itd.

Ogledno polje
Rezultat primene Siliplant-a

Osim u Srbiji proizvode plasirate i na druga tržišta?

Nedović: Za ovih 9 godina, kompanija Ekoplant je svoje proizvode plasirala i na teritorije Republike Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Planovi za naredni period?

Nedović: Za naredni period planiramo da kroz medijske nastupe i na osnovu postignutih rezultata, što većem broju ljudi približimo značaj naših proizvoda za postizanje stabilnih prinosa uz smanjenje troškova proizvodnje i očuvanje prirode i zdravlja ljudi. 

Takođe radimo na širenju našeg tržišta i u drugim državama Evrope, a vrlo verovatno i Afrike. Još jedan od ciljeva koji je pred nama je primanje što većeg broja stučnjaka iz raznih oblasti poljoprivredne proizvodnje, a posebno mladih, perpektivnih saradnika, koji će imati zdravo okruženje za dalje usavršavanje i motiv da ostanu u našoj državi, a  poljoprivredni proizvođači će imati vrhunske usluge. Planiramo i da organizujemo konsultantsku službu. Upravo zbog toga je naš gost bila Dr Natalija Vadimovna, koleginica iz Ruske federacije, stručnjak za fitopatologiju i entomologiju.

 

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?

Kako, sa stanovišta proizvodnje kojom se bavite, ocenjujete 2019. godinu?
Close Menu