Fito farmacija

LG Seeds

SPOS izabrao lokaciju za izgradnju pogona za otkup i plasman meda

Izvršni odbor Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) je danas razmatrao ponude pet opština koje su ušle u najuži izbor za lokaciju za gradnju fabrike SPOS-a za otkup i plasman meda pčelara ove organizacije.

Od pet opština koje su ušle u uži izbor (Srbobran, Rača, Ćuprija, Surdulica i Mali Zvornik) Izvršni odbor SPOS-a je izabrao ponudu koju je smatrao najboljom u celosti, objavio je SPOS na svom sajtu.

Razmatran je i zahtev i ponuda Grada Požarevca koja je stigla tek ovih dana, ali je odbijena, iako je bila više nego solidna, jer je zakasnela, zbog mogućih pravnih i drugih štetnih posledica koje je SPOS mogao da ima da je prihvatio zakasnelu ponudu, nakon svih procedura koje su sprovedene pod punim uvidom javnosti, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, NALED-a i Privredne komore Beograda. 

Pogon SPOS-a biće u Rači

Sa 11 glasova za i 2 glasa protiv, IO SPOS-a izabrao je opštinu Rača za lokaciju gradnje pogona SPOS-a za otkup i plasman meda pčelara SPOS-a. 

Izvršni odbor SPOS-a smatra da je opština Rača dala najsvestraniju ponudu.

Odluka je uslovna, što znači da u najskorije vreme mora biti usaglašen i potpisan finalni ugovor sa opštinom Rača o međusobnim odnosima u skladu sa ponudom koju je opština dala (30 miliona dinara i kompletna infrastruktura koja će orijentaciono iznositi 80-100 hiljada evra, kao i plac koji će ući u osnivački kapital fabrike). 

 

Oznake:, , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

vino boce

Interfest u Novom Sadu uz vrhunska vina, delikatese, radionice i muziku

Interfest, najstariji međunarodni festival vina u Srbiji, održaće se od 13. do 15. juna ...
Detaljnije