kosnice Balint

Povećanje subvencija po košnici! Od iduće godine 800 dinara

Povećanje od 11,1% u odnosu na dosadašnju sumu. Isplata subvencija po košnici za 2019. godinu očekuje se znatno ranije nego prethodnih godina.

“Predsednik SPOS-a imao je sadržajan sastanak sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, sa devet tačaka dnevnog reda, na kome je dogovoreno puno toga. Za sada možemo objaviti da je dogovoreno da subvencije po košnici od iduće godine iznose 800 dinara”, saopštio je Savez pčelarskih organizacija Srbije.

To je povećanje od 11,1% u odnosu na dosadašnju sumu, što značajno prevazilazi stopu inflacije.

Ova suma obezbediće dodatnih preko 500.000 evra u masi za pčelare Srbije.

Prosečan pčelar SPOS-a ima 60,3 košnice pčela, za koje će ove godine dobiti subvencije u iznosu od 43.416 dinara, a iduće godine dobiće 4.824 dinara više, odnosno 48.240 dinara. 

Predsedniku SPOS-a potvrđeno je da Ministarstvo radi na obećanim subvencijama za gorivo za selidbu pčela,  te da će u dogledno vreme biti objavljeni detalji i subvencije u ovoj godini isplaćene. 

“Inače, isplata subvencija po košnici za 2019. godinu očekuje se znatno ranije nego prethodnih godina, sredinom naredne nedelje objavićemo koliko je zahteva do sada obrađeno i koliko je novca do sada isplaćeno pčelarima, zaključno sa krajem avgusta”, piše na sajtu SPOS-a. 

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?

Close Menu