med u teglama

Nagrađen projekat „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“

Projekat, čiji je nosilac Grad Novi Sad, „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ osvojio je nagradu na takmičenju Evropske komisije za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva (EEPA).

Projekat „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“, čiji su fokus ulaganje u preduzetničke veštine, razvoj pojedinaca i institucija u oblasti pčelarstva, i uvođenje na tržište Fruškogorskog lipovog meda, lokalnog proizvoda izuzetnog kvaliteta sa oznakom geografskog porekla, osvojio je nagradu u kategoriji „Podrška razvoju zelenih tržišta i efikasnosti resursa“.

Nagrade je dodelila Evropska komisija za izuzetne primere podrške i promociju preduzetništva u Evropi u pet kategorija, a pobednici za 2016. godinu su proglašeni 24. novembra u Bratislavi u okviru godišnje Konferencije malih i srednjih preduzeća.

Dobra saradnja recept za uspeh

“Izuzetno smo zadovoljni plasmanom na ovom važnom evropskom takmičenju, a on je rezultat kontinuiranog zajedničkog angažmana lokalne samouprave, obrazovnih institucija i preduzetnika u oblasti pčelarstva. To je jasan pokazatelj da je najbolji recept za uspeh tesna saradnja struke, obrazovanja i državnih organa, pa ćemo se time rukovoditi i prilikom budućih aktivnosti na osnaživanju poslovne klime i uslova za rad malih i srednjih preduzeća koja su od velikog značaja za ekonomiju”, istakao je šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada mr Goran Sečujski.

Pored zemalja članica Evropske unije, u takmičenju su učestvovali i Island, Srbija, Norveška i Turska, a „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ jedan je od 18 projekata koje je Evropska komisija odabrala u konkurenciji od 57 nacionalnih pobednika i ukupno 343 projekta koliko je ove godine učestvovalo na takmičenju: http://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-2016-shortlist-announ…

Promotivni film i više informacija o projektu dostupni su na linku http://bit.ly/lipovmed

Savez pčelarskih organizacija Srbije je ponosan što je bio jedan od partnera na projektu. 

Društvo pčelara “Jovan Živanović“ Novi Sad

Predsednik Djordje Mrkić

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?

Close Menu