Maloprodajna berza meda na reorganizovanom sajtu SPOS-a

spos pcelar

Na sajtu SPOS-a otvorena nova rubrika za potrošače   

U Novoj godini došlo je i do nove reorganizacije sajta SPOS-a, tako što je otvorena nova rubrika u glavnom meniju pod nazivom „Za potrošače“. U ovu rubriku smeštena je maloprodajna berza meda gde svaki potrošač meda može lako da nađe svakog člana SPOS-a koji sebi otvori besplatnu stranicu sa prezentacijom svoje ponude. Opširnije pročitajte OVDE.

Tu je naravno i ponuda meda kroz velikoprodaju, gde svaki član SPOS-a koji nije zadovoljan otkupnim cenama ili uslovima otkupa meda u Srbiji, može da ponudi svoj med kroz prodaju na veliko.

Otvorena je nova rubrika „Osnovno o medu“ kroz koju potrošači mogu da se upoznaju sa osnovnim vrednostima meda, ali i drugih pčelinjih proizvoda. Posebna stranica o kristalisanju meda svakome će do detalja objasniti ovaj prirodni proces. Tu je i stranica „Sprečavanje pojave alergije na pčelinji otrov i polen„.

Na kraju se nalazi rubrika „Deca ti se rađala„, preko kojih roditelji najmanje dva maloletna deteta mogu da dođu do besplatne tegle meda, što je naš skromni doprinos podsticaju rađanja.

SPOS poziva sve autore koji imaju kvalitetne tesktove na temu vrednosti pčelinjih proizvoda da ih pošalju radi objave u ovoj rubrici.

pcelar spos

Statistika SPOS-a (podaci Saveza)

Prenosimo podatke o broju članova, košnica, prosečnoj starosti pčelara, broju pčelarki… i još neke, koji su objavljeni na sajtu Saveza.

„Kada smo krenuli 2008. godine na put na kome se trenutno nalazimo, prosečan broj košnica po pčelaru SPOS-a bio je 29, a na kraju 2021. godine je 68,3 košnica. To je ogroman napredak zasnovan na teškom radu svih naših pčelara ali i značajnoj podršci države! Samo našom masovnošću možemo tu podršku uvećavati i proširivati! Međutim, ta cifra je zapravo veća, pošto smo primetili da izvestan broj udruženja uopšte ne unosi u bazu članova podatke o broju košnica i prinosa meda svojih članova. To ubuduće neće biti moguće jer ćemo razviti mehanizam da se takav nemar spreči, kako bismo imali apsolutno tačne podatke“, navodi se na sajtu.

  • Savez pčelarskih organizacija Srbije, zaključno sa 2021. godinom ima 8.047 članova.
  • Prosečan broj košnica po pčelaru SPOS-a je 68,3 košnica.
  • Prosečna starost članova Saveza 57,2 godine.
  • 8,1% članova SPOS-a su žene, što je najveći procenat od 2013. godine, od kada Savez vodi statistiku o tom podatku.
  • Preko 100 košnica ima 1.816 članova SPOS-a, od toga ih je sa preko 200 košnica čak 96.
  • Prosečna starost članova Saveza u 2021. godini iznosila je 57,2 godine.
  • Do 40 godina starosti je 1.226 članova, koji ukupno imaju 77.181 košnicu, odnosno 62,95 košnica po pčelaru.
  • Od 41 do 50 godina starosti je 1.462 članova koji ukupno imaju 105.601 košnicu, odnosno 72,23 košnice po pčelaru.
  • Od 51 do 60 godina starosti je 1639 članova koji ukupno imaju 122.567 košnica, odnosno 74,78 košnica po pčelaru.
  • Viber grupa SPOS-a ima 4.321 člana.

Spisak broja članova po udruženjima pogledajte OVDE

Foto: pixabay.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?