Fito farmacija

LG Seeds
tekle meda

Akreditacija laboratorije na Hemijskom fakultetu u Beogradu važna i pčelarima

Akreditacija laboratorije na Hemijskom fakultetu u Beogradu je završena.

InovaLab – Laboratorija za ispitivanje autentičnosti hrane Inovacionog centra Hemijskog fakulteta u Beogradu je odlukom Komisije za akreditaciju Akreditacionog tela Srbije dobila sertifikat o akreditaciji u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2006.

Akreditacija laboratorije značajna pčelarima

Obim akreditacije InovaLab-a obuhvata fizička i hemijska ispitivanja hrane (med i proizvodi od meda).  

“Sada će biti mnogo lakše izboriti se sa falsifikatima meda, jer imamo akreditovanu laboratoriju u kojoj rade vrhunski naučni radnici”, prenosi SPOS na svom portalu. 

Pčelari SPOS-a i Pogon „Naš med“ ostvariće, shodno Ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji, velike uštede na analizama meda u budućnosti, jer je Ugovorom ugovoreno zajedničko definisanje cenovnika analiza za med za druge klijente, između laboratorije InovaLab i SPOS-a, i na usaglašenu realnu tržišnu cenu će Pogon „Naš med“ (kada počne sa radom) i pčelari SPOS-a imati 30 % nižu cenu analiza.

U SPOS-u se nadaju da će završetak ovog projekta akreditacije doprineti daljim uspesima u borbi protiv neispravnog meda na tržištu, kao i značajnim uštedama koje će pčelari ostvariti kroz jeftinije analize meda. 

Kao što je poznato, podseća SPOS, na osnovu odluke Skupštine SPOS-a, SPOS je 6. februara 2015. godine potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Hemijskim fakultetom iz Beograda, kojim je pomogao akreditaciju Hemijskog fakulteta sa 1.000.000 dinara.

 

 

Oznake:, , , , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

vino boce

Interfest u Novom Sadu uz vrhunska vina, delikatese, radionice i muziku

Interfest, najstariji međunarodni festival vina u Srbiji, održaće se od 13. do 15. juna ...
Detaljnije