Akreditacija laboratorije na Hemijskom fakultetu u Beogradu važna i pčelarima

tekle meda

Akreditacija laboratorije na Hemijskom fakultetu u Beogradu je završena.

InovaLab – Laboratorija za ispitivanje autentičnosti hrane Inovacionog centra Hemijskog fakulteta u Beogradu je odlukom Komisije za akreditaciju Akreditacionog tela Srbije dobila sertifikat o akreditaciji u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2006.

Akreditacija laboratorije značajna pčelarima

Obim akreditacije InovaLab-a obuhvata fizička i hemijska ispitivanja hrane (med i proizvodi od meda).  

„Sada će biti mnogo lakše izboriti se sa falsifikatima meda, jer imamo akreditovanu laboratoriju u kojoj rade vrhunski naučni radnici“, prenosi SPOS na svom portalu. 

Pčelari SPOS-a i Pogon „Naš med“ ostvariće, shodno Ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji, velike uštede na analizama meda u budućnosti, jer je Ugovorom ugovoreno zajedničko definisanje cenovnika analiza za med za druge klijente, između laboratorije InovaLab i SPOS-a, i na usaglašenu realnu tržišnu cenu će Pogon „Naš med“ (kada počne sa radom) i pčelari SPOS-a imati 30 % nižu cenu analiza.

U SPOS-u se nadaju da će završetak ovog projekta akreditacije doprineti daljim uspesima u borbi protiv neispravnog meda na tržištu, kao i značajnim uštedama koje će pčelari ostvariti kroz jeftinije analize meda. 

Kao što je poznato, podseća SPOS, na osnovu odluke Skupštine SPOS-a, SPOS je 6. februara 2015. godine potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Hemijskim fakultetom iz Beograda, kojim je pomogao akreditaciju Hemijskog fakulteta sa 1.000.000 dinara.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?