Tona kukuruza za „Domaćinstvo koje su laste izabrale“

kukuruz rinfuz u prikolici

Tona kukuruza je nagrada za domaćinstvo sa najviše gnezda seoskih lasta.

Takmičenje “Domaćinstvo koje su laste izabrale” i ove godine organizovalo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u okviru programa „Proleće uživo”, uz podršku HeidelbergCement.

Seoske laste su jedan od simbola sela, a da bi taj status i zadržale Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije kroz takmičenje “Domaćinstvo koje su laste izabrale” podržava mala poljoprivredna domaćinstva koja se poljoprivredom bave na tradicionalan način.

Opstanak seoskih lasta zavisi od štala vrednih domaćina u kojima one svijaju gnezda i pronalaze insekte kojima se hrane.

Pravila takmičenja

 • Da bi učestvovali na takmičenju učesnici moraju ove godine da poseduju najmanje jedno ili više zauzetih gnezda seoskih lasta u svom domaćinstvu.
 • Nagrađuje se domaćinstvo sa područja Republike Srbije koje bude imalo najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta. Pod domaćinstvom se smatraju objekti u vlasništvu jedne porodice ili poljoprivrednog gazdinstva, a ne objekti zadruga, velikih poljoprivrednih kombinata i drugih preduzeća. Svaki učesnik može kandidovati samo jedno domaćinstvo. U slučaju da postoje dva ili više domaćinstva sa istim brojem aktivnih gnezda, o pobedniku će odlučiti žiri.
 • Učesnici moraju da prijave stvaran broj aktivnih gnezda seoskih lasta. Po izboru, a pre proglašenja pobednika, žiri će proveriti verodostojnost broja gnezda koja je učesnik prijavio.
 • Trajanje i datum zatvaranja takmičenja: broj gnezda mora biti dostavljen do 15. juna 2020. do 20:00 časova.
 • Prijavljivanje se vrši putem prijavnog formulara koji možete popuniti OVDE ili putem telefona na broj 011/33-43-902.
 • Nagrada: 1.000 kg (1 tona) kukuruza. Organizator zadržava pravo da zameni nagradu za drugu u istoj vrednosti ukoliko on smatra da je potrebno.
 • Žiri se sastoji od sledećih članova:
  Jožef Gergelj – Predsednik Upravnog odbora Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije
  Milan Ružić –  Izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije
  Slobodan Knežević – Koordinator programa „Proleće uživo“
 • Odluke žirija su konačne i u toku procesa žiriranja neće biti komunikacije, kao ni obrazlaganja odluka žirija.
 • Кonačni rezultati takmičenja biće objavljeni na stranici www.pticesrbije.rs do 21. juna 2020. i u sredstvima javnog informisanja. Pobednici konkursa će biti obavešteni o nagradama u posebnom imejlu ili telefonskim pozivom od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
 • Učešćem na takmičenju znači da ste saglasni da Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije može koristiti vaše lične podatke (ime i prezime, adresu stanovanja, kontakt telefon i imejl).
 • Iz takmičenja se izuzimaju pobednici predhodnih takmičenja “Domaćinstvo koje su laste izabrale”, zaposleni u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i njihovi srodnici.

Sve dodatne informacije možete dobiti slanjem upita na imejl proleceuzivo@pticesrbije.rs, ili pozivom na telefon 021/631-83-43 i 011/334-39-02.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?