Počela izrada Nacionalnog programa ruralnog razvoja 2021-2024. godine

soba rural

Započet proces izrade Nacionalnog programa ruralnog razvoja za period 2021-2024.godine.

Dana 10.6.2021. godine u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održan je sastanak radne grupe koja je oformljena u cilju izrade Nacionalnog programa ruralnog razvoja, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Program propisuje srednjoročne pravce razvoja ruralnih područja i izrađuje se za period 2021.-2024.

Krajnji cilj je da se pripremi planski dokument kojim će se utvrditi mere podrške ruralnom razvoju i druge aktivnosti, kao i očekivani rezultati, vrste namene i obim pojedinih mera podsticaja, radi unapređenja konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje.

Radna grupa koju čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, udruženja poljoprivrednih proizvođača i naučnih institucija u narednom periodu pripremiće predlog Nacionalnog progrma ruralnog razvoja koji će biti prezentovan javnosti.

Program se izrađuje na način da bude potpuno usaglašen sa važećom Strategijom poljoprivrede i ruralnog razvoja Republike Srbije za period 2014-2024. i sa strateškim okvirom Zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?