ORCA poziva donatore: Napravimo Ljubinkin legat

ORKA logo Osnovni znak

ORCA poziva da podržimo otvaranje prvog studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja i prirode.

Sve je počelo tako što je žena velikog srca, Ljubinka Vivčar, organizaciji ORCA testamentom ostavila svoj stan od 35 m² u Beogradu, verujući u važnu misiju. ORCA želi da njen velikodušni gest omogući razvoj i novih generacija stručnjaka za dobrobit životinja i zaštitu prirode u našoj zemlji.

ORCA poručuje: Ljubinkin legat, napravimo mesto za promene 

Zbog toga ORCA vodi kampanju prikupljanja sredstava za Ljubinkin legat, donacije.rs/ljubinkinlegat, kako bi Ljubinkin stan adaptirali za život i školovanje generacija studenata koji žele da svoje karijere posvete životinjama i prirodi i tako direktno pomognu hiljadama životinja.

Studentski dom će pomoći životinjama jer razvija stručne kapacitete u našoj zemlji.

„Želimo da svim vlasnicima kućnih ljubimaca budu dostupni stručnjaci koji znaju kako da reše probleme koji često uzrokuju napuštanje ljubimaca, poput: “grize nameštaj” ili “agresivan je”… Ovo je samo jedan od primera, a tu su i pitanja dobrobiti farmskih životinja, zaštite divljih životinja u prirodi i mnoga druga.

Problemi su složeni, trebaju nam stručnjaci koji znaju kako da ih reše.

Studentski dom će pomoći ljudima jer će prva generacija studenata biti dve devojke od kojih želimo da bar jedna bude iz doma za decu bez roditeljskog staranja. Ovi mladi ljudi, nakon odlaska iz doma ili hraniteljskih porodica, otežano dobijaju studentski dom i stipendije. Želimo da im pružimo šansu da studiraju.

Na ovaj način, postupak Ljubinke Vivčar se multiplikuje u mnogo plemenitih gestova i svetlih perspektiva.

Naša kampanja je deo šire priče – ORCA Akademije, kojom razvijamo i aktiviramo naučne i stručne kapacitete u oblasti dobrobiti životinja i zaštite prirode u našoj zemlji.

Pored obezbeđivanja besplatnog smeštaja u Studentskom domu, naši stipendisti će imati praksu u ORCA, stručnu pomoć od naših mentora – profesionalaca u svojim oblastima u izradi stručno-istraživačkih radova, kontakt sa najvećim imenima iz zemlje i inostranstva (stručnjaka, institucija i organizacija) iz ove oblasti i imati priliku da tokom studiranja direktno rade za dobrobit životinja na lokalnom, nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou.

Da bi Ljubinkin Legat zaživeo, potrebno je da zajedno prikupimo 928.893 dinara kako bismo ovaj stan renovirali i pretvorili u prvi Studentski dom za zaštitu životinja i prirode u Srbiji“, poručuju iz ORCE.

U prvih 10 dana kampanje, bilo je 108 donatora i sakupljeno je 34 % potrebnih sredstava.

Ova organizacija poziva sve one koji su istomišljenici da postanu deo ove velike priče i zajedno, kroz donaciju, naprave Ljubinkin legat.

Doniranje se može izvršiti na sajtu donacije.rs/ljubinkinlegat ili na žiro račun 160 506090-50 (Primalac ORCA, Stjepana Filipovića 29/16, Beograd; Svrha uplate: “Podrška otvaranju studentskog doma”). 

VIŠE INFORMACIJA: Elvir Burazerović, direktor ORCA, 065 303 00 44, elvir.burazerovic@orca.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?