Info dani o konkursu za podršku inovatorima u okviru programa StarTech 

Startuju info dani o godišnjem konkursu za  podršku inovatorima u okviru programa StarTech

Start-up timovi, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća moći će do kraja aprila iz prve ruke da se informišu o uslovima učešća na prvom godišnjem konkursu za dodelu bespovratne podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji.

Info dani u pet gradova

U okviru programa StarTech, u pet gradova projektni tim organizuje info dane za sve zainteresovane inovatore. 

Nakon objavljivanja javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava malim biznisima i svima koji žele da digitalizuju svoje poslovanje i ulažu u razvoj inovativnih proizvoda i usluga, NALED je u saradnji sa Vladom Srbije i uz podršku kompanije Philip Morris, danas započeo promociju programa podrške na terenu.

Prvi info dan planiran je danas u Čačku, a do kraja meseca projektni tim posetiće i Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac.

Informacije o tačnim terminima i lokacijama biće blagovremeno objavljene na sajtu startech.org.rs.

– Prvi godišnji konkurs je organizovan u okviru trogodišnjeg projekta StarTech, vrednog pet miliona dolara koji je pokrenut s ciljem unapređenja konkurentnosti domaće privrede i čitavog inovacionog ekosistema.

Kroz prvi stub projekta, putem grantova biće dodeljeno više od 3,5 miliona dolara i tim sredstvima podržano oko 100 privrednih subjekata, za koje će biti obezbeđeno i nekoliko hiljada sati ekspertske podrške.

Drugi stub StarTech projekta biće usmeren na unapređenje regulatornog okvira za poslovanje inovativnih kompanija i promociju inovacija, najvećih inovatora i Srbije kao investicione destinacije – kaže Dušan Vasiljević, direktor Odeljenja za preduzetništvo i investicije u NALED-u.

U okviru prvog poziva moći će da se konkuriše za ukupno milion dolara, a visina granta zavisiće od LOT-a za koji se aplicira.

U okviru LOT-a 1 namenjenog startap timovima ili biznisima osnovanim ne pre 2019, moguće je konkurisati za grantove od 15.000 do 25.000 dolara u cilju razvoja inovativne ideje, uz sufinansiranje od 10%.

LOT 2 i 3 su namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima osnovanim pre 2019. koji mogu da konkurišu za grantove od 25.000 do 50.000 dolara, uz sufinansiranje od 20%, za projekte digitalne transformacije ili razvoja inovacija.

Ukoliko uz to planiraju nova zapošljavanja i izlazak na inostrano tržište mogu da apliciraju i za bespovratna sredstva od 50.000 do 100.000 dolara, uz sufinansiranje od 30%.

Rok za prijave je 4. jun.

INFORMACIJE

Detaljne informacije o programu, svim uslovima i neophodnoj dokumentaciji za učešće, zainteresovani aplikanti mogu da nađu i na internet sajtu www.startech.org.rs, kao i putem kontakt centra na adresi info@startech.org.rs i broju 0800 000020.

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?