Poziv mladima da se prijave na konkurs „Mladi protiv klimatskih promena“

poziv mladima klima

Poziv mladima da učesvuju u zaustavljanju uništavanja životne sredine i prijave se na konkurs za trening „Na mladima klima ostaje“.

WWF (World Wide Fund for Nature) je vodeći glas za prirodu već više od pola veka. Deluje u više od stotinu zemalja na šest kontinenata uz pomoć više od pet miliona pristalica.

Misija WWF je da se zaustavi uništavanje životne sredine i stvori budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom. Zato pozivaju na zajedništvo ka ostvarenju ciljeva.  Zajedno možemo ovo da postignemo!

Na mladima klima ostaje

Sada pozivaju mlade u Srbiji da se pridruže, postanu deo rešenja i prijave na otvoreni konkurs za trening „Na mladima klima ostaje“.

Dobrodošli su mladi od 15-24 godine koji su strastveni po pitanju klimatskih promena i žele da se uključe, proaktivno delaju, podižu svest o ovoj temi i rade na pronalaženju rešenja.

Ovaj program omogućiće im da steknu znanja i veštine u planiranju i sprovođenju inicijativa koje žele i da direktno utiču na pozitivne promene u svom okruženju na temu klimatskih promena.

Poziv mladima da se prijave do 20. juna

Kroz šestodnevni trening „Na mladima klima ostaje“ koji će se održati u periodu od 5. jula do 14. jula, imaćeš priliku da saznaš više o razvoju inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice, razvoju politika i sve to kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji.

Nakon treninga, biće obezbeđena podrška i sredstva za sprovođenje tvoje inicijative, kao i mentorska podrška WWF stručnjaka.

Na jesen široj javnosti učesnici će predstaviti rezulate svoje inicijative na Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.

Mogu se priključiti pojedinci koji želi da organizuje svoje društvo, vršnjake, školu/fakultet, porodicu i širu okolinu, ili kao član već postojećeg omladinskog udruženja.

Konkurs je otvoren do 20. juna u ponoć.

WWF organizuje ovaj projekat na području Srbije, Bugarske, Češke i Rumunije u saradnji sa UNABG-om (Asocijacija Ujedinjenih Nacija Bugarske) i CEPF-om (Češka fondacija za partnersku zaštitu živodne sredine)

Projekat je deo Evropske klimatske inicijative (EUKI) Federalnog ministarstva za okolinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost Nemačke (BMU).

Informacije i kontakt OVDE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?