Poribljavanje i pojačan nadzor ribočuvara

riba

Poribljavanje na ribolovnim vodama JVP „Vode Vojvodine“

U okviru redovne godišnje akcije poribljavanja koju organizuje JVP „Vode Vojvodine“ 11. marta je u reku Dunav, kod Sremskih Karlovaca, pušteno oko 800 kilograma jednogodišnje mlađi šarana.

Akciji poribljavanja prisustvovao je i v.d. direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević.

On je tom prilikom najavio da će u narednom periodu biti pojačan nadzor ribočuvara JVP „Vode Vojvodine“, odlučniju borbu sa ribokradicama, ali i novi pristup u očuvanju ribljeg fonda jer je tendencija da se on dodatno obogati većom količinim riblje mlađi.

Takođe je rekao i da je u planu zabrana privrednog riblova na prirodnim mrestilištima, na delu Dunava kojim upravlja JVP „Vode Vojvodine“, kako bi se divljoj ribi iz Dunava omogućilo prirodno mrešćenje.

„Napominjemo da će ova akcija trajati još narednih nekoliko dana, a biće sprovedena na 20 lokacija na kanalima Hidrosistema Dunav Tisa Dunav, zatim na delu Dunava koji je u nadležnosti našeg preduzeća, na vodotoku Krivaja, kao i na zaštićenim prirodnim dobrima Jegrička i Beljanska bara. Ukupno će biti pušteno oko 14 tona jednogodišnje mlađi šarana“, saopštilo je preduzeće.

Osim radnika JVP „Vode Vojvodine“ poribljavanju su prisustvovale i nadležne inspekcijske službe, kao i predstavnici lokalnih ribolovačkih udruženja.

Poribljavanje doprinosi poboljšanju kvaliteta ribljeg fonda, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode.

Površine pod ribnjacima u našoj zemlji sa sadašnjih 15.000 hektara mogu da se povećaju na skoro sto hiljada hektara.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede