Besplatna obuka iz Bio Suisse standarda i propisa za uvoz – Registracija do 6.11.2022.

vebinar o organskoj

Dvočasovna obuka na kojoj će se predavači osvrnuti na glavne razlike Bio Suisse i EU regulative za organsku proizvodnju…

Besplatna obuka iz  Bio Suisse standarda i propisa za uvoz će se održati onlajn 8. novembra 2022. od 9.30 do 11.30. u okviru projekta Trgovanjem organskim proizvodima do razvoja u istočnoj Evropi – Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D), koji finansira Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske.

obuka

Dvočasovna obuka uz predavanja švajcarskih stručnjaka

Švajcarska je interesantno izvozno tržište za mnoge treće zemlje u Evropi. Većina organskih proizvoda koji se prodaju u Švajcarskoj označena je logotipom Bio Suisse, takozvanim „pupoljkom“ (Bud). Bio Suisse se razlikuje u nekoliko važnih aspekata od onog u EU između ostalih. Ali čak i kada je proizvod sertifikovan prema ovom standardu, ne znači da će se moći izvesti u Švajcarsku zbog uvoznih propisa Bio Suisse-a.

Predavači su Hans Ramsajer, šef međunarodnog odeljenja Bio Suisse-a u Švajcarskoj i Tom Nizet ekspert za sertifikaciju i standarde organske proizvodnje. Tokom dvočasovne obuke predavači će se osvrnuti na glavne razlike Bio Suisse i EU regulative za organsku proizvodnju, kao i na propise za uvoz i zahteve Bio Suisse.

Svi zainteresovani za ovu obuku mogu da se registruju do ponoći 6. novembra 2022. na sledećem linkuPosle registracije dobiće povratni mejl sa linkom za obuku. Jezik obuke je engleski, a prevod nije obezbeđen.

Izvor: Serbia organica

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede