Forum o organskoj proizvodnji u Selenči, tema „Sertifikacija u organskoj proizvodnji“

organska pijaca

Forum o organskoj proizvodnji 28. septembra 2018. u Selenči. Sertifikacija u organskoj proizvodnji.

Međunarodna manifestacija održaće se 28. septembra 2018. u Selenči, uz podršku Vlade AP Vojvodine, a u suorganizaciji Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri (Slovačka), Evropske preduzetničke mreže Srbije, Višegradskog fonda i Interreg IPA CBC Program Hrvatska-Srbija.

Dvanaesti Forum o organskoj proizvodnji, koji tradicionalno organizuje Centar za organsku proizvodnju Selenča, održaće se 28. septembra 2018. u Selenči, uz podršku Vlade AP Vojvodine, a u suorganizaciji Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri (Slovačka), Evropske preduzetničke mreže Srbije, Višegradskog fonda i Interreg IPA CBC Program Hrvatska-Srbija.

Tema ovogodišnjeg Foruma je „Sertifikacija u organskoj proizvodnji“.

Sadržaji na Forumu ove godine su:

Međunarodni poslovni susreti AgroOrganic B2B 2018, koji se organizuju u saradnji sa Evropskom preduzetničkom mrežom (www.een.rs) i Organic Mrežom.

Međunarodni poslovni susreti imaju za cilj da dodatno pomognu preduzećima da lakše i brže dođu do domaćih i ino-partnera u okviru Foruma. Preduzeća koje se prijave dobijaju mogućnost da sami izaberu potencijalne partnere prema njihovim karakteristikama i iskazanom interesu za saradnju.

Prošle godine je na susretima učestvovalo 68 predstavnika iz 10 zemalja i održano je 52 sastanka.

Međunarodni festival tradicionalno proizvedene hrane sa kulturno umetničkim programom i izložbom slika sa ruralnom tematikom

Članovi Centra za organsku proizvodnju i partneri će i ove godine pripremiti veliki broj specijaliteta po tradicionalnim recepturama. Učesnici Foruma će moći degustirati pripremljene specijalitete.

Panel diskusija

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma je Sertifikacija u organskoj proizvodnji.

Gošća iz Slovačke će napraviti kratak uvod o sertifikaciji u EU. Kroz panel diskusiju predstavnici stejkholdera, proizvođači, predstavnici sertifikacionih kuća i gosti iz EU će diskutovati o procesu sertifikacije, problemima na terenu, usklađenosti regulative sa EU i drugim važnim aspektima

Dodela novinarske nagrade „Selenča organik“ najboljim medijskim prilozima koji se bave temama organske proizvodnje

Centar za organsku proizvodnju Selenča raspisao je po drugi put konkurs za novinarsku nagradu „Selenča organic“. Prilozi bi trebalo da promovišu organsku proizvodnju i one koji se bave organskom proizvodnjom, a objavljeni su u štampanim, elektronskim i internet medijima (novinski prilog, radijski, televizijski i internet prilog), od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja.

Tokom dana biće više neformalnih/formalnih sastanak i prezentacija na razne teme od interesa za organske proizvođače.

Prošle godine je Forumu prisustvovalo 250 ljudi i 14 medijskih kuća je pratilo događaj.

Medijski sponzor ovogodišnjeg Foruma je Agrosmart www.agrosmart.net.

Izvor: agrosmart.net

Foto: A.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede