Poljoprivredni sajam

Fito farmacija

Privredna komora Vojvodine i „Poljoprivrednik“ ozvaničili saradnju

Privredna komora Vojvodine i „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD Novi Sad, potpisali su danas na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu Sporazum o saradnji.

Cilj zaključivanja Sporazuma je razvijanje međusobne saradnje i unapređenje odnosa potpisnica radi efikasnijeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva, a to je unapređenje poljoprivrede i ruralnog razvoja na području AP Vojvodine i Republike Srbije.

Sporazum su potpisali predsednik Privredne komore Vojvodine dipl. ek. Boško Vučurević i direktor „Dnevnik-Poljoprivrednika“ AD Novi Sad dr Gordana Radović.

– Veoma sam zadovoljan zbog uspostavljanja saradnje s „Poljoprivrednikom“ koji je naše najeminentnije glasilo u oblasti poljoprivrede. Smatram da postoji obostrani interes i potreba da zajedničkim angažovanjem unapređujemo agrar kroz privredne aktivnosti i organizaciju skupova, što će „Poljoprivrednik“ medijski propratiti. Posebno izdvajam saradnju koju ćemo imati u oblasti podrške organskoj poljoprivredi i ruralnom razvoju, gde će posebnu ulogu imati Grupacija za organsku poljoprivredu Privredne komore Vojvodine koju osnivamo, kao i naše Udruženje za usluge i turizam, istakao je predsednik PKV Boško Vučurević.

Najavio je i prvi konkretan korak u realizaciji potpisanog sporazuma, a to je organizvovanje okruglog stola na temu dualnog obrazovanja u poljoprivredi koji će biti održan 26. maja u PKV. Ovom skupu prisustvovaće direktori svih poljoprivrednih škola u Vojvodini, kao i drugih škola koje imaju poljoprivredne smerove, zatim predstavnici resornog ministarstva i sekretarijata, Privredne komore Srbije, naučnih i stručnih organizacija koje se bave poljoprivedom.

Direktor „Dnevnik-Poljoprivrednika“ AD Novi Sad dr Gordana Radović istakla je važnost specijalizovanih, stručnih medija u transferu znanja i povezivanju primarnih proizvođača s privredom, resornim organizacijama, naučnim i stručnim institucijama. Sve s ciljem, kako je naglasila, stvaranja boljeg privrednog ambijenta za poslovanje u oblasti agrara.

Istakla je da je list „Poljoprivrednik“, specijalizovano glasilo za poljoprivredu i selo koje u kontinuitetu izlazi već šest decenija i čita se na čitavom području Republike Srbije. Takođe, da je „Dnevnik-Poljoprivrednik“ izdavač i knjige „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“, godišnjeg izdanja koje je na tržištu poznato i kao „mala poljoprivredna enciklopedija“.

Oznake:, , , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

Knjiga: „Primena pesticida u zaštiti voćaka i vinove loze“

Publikacija "Primena pesticida u zaštiti voćaka i vinove loze" je namenjena svima onima koji se bave gajenjem voća i vinove loze, ...
Detaljnije

Najave događaja

Peta „Traktorijada“ u Banatskom Novom Selu u nedelju, 9. jula 2017.

Peta po redu manifestacija poljoprivrede i agromehanizacije "TRAKTORIJADA 2017" održaće se u Banatskom Novom Selu, na Vašarištu, 9. jula 2017. godine ...
Detaljnije